Dilekçe Örneklerinin Bulunduğu Platform: Dilekceshop.com
Boşanma dilekçeleri aldatma, anlaşmalı ve şiddetli geçimsizlik gibi sebeplerden dolayı yazılan resmi evraklardır.Boşanmak isteyen kişiler öncelikle bu dilekçeyi hazırlamalı sonra Aile Mahkemesine başvurmalıdır.Verilen dilekçeleri her 2 tarafın da alacağı tazminat, nafaka, velayet ve mal paylaşımı gibi konular ile alakalı bilgilerin de bulunduğu evraklar bu konudaki uzman ve deneyimli kişiler tarafından yazılması daha doğru bir seçenektir.Ancak bu konuda yardımcı olabilecek bazı siteler mevcuttur.Hazır dilekçe örnekleri veren bu sitelerden de kullanım sağlanabilir.
Dilekçe Çeşitleri Nelerdir?
Dilekçe yazımı için çok çeşitli kullanım alanları mevcuttur.Tanımanın iptali dilekçesi, babalık davası dilekçesi, evlat edinme dilekçesi, kayyum atanması talebi dilekçesi, vasi tayini talebi dilekçesi, değişiklik davası dilekçesi, veraset dilekçesi, miras dilekçesi, kişisel haklara yönelik koruma dilekçesi ve kademeli dava dilekçesi gibi birçok dilekçe örneği internet sitelerinde mevcuttur. Aynı zamanda idari dilekçeler de bu sitelerde bulunmaktadır ve internet kullanıcıların kullanımına açıktır.
Dilekçe Yazarken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Dilekçe resmi bir yazı türüdür ve resmi bir üslup ile yazılmalıdır.Bilgi verme, şikayet etme ve boşanma işlemleri gibi birçok sebepten ötürü yazılabilen bu yazılar kısa ve öz ifadeler ile yazılmalıdır. A4 kağıdına yazılacak olan bu yazılara şasi ifadelere yer verilmemelidir.Hitap yazarken ortalanmalıdır.Ayrıca devamında virgül kullanılmalıdır. Üst bir makama arz edilir, denk makama bilgilerinize sunulur ve alt makama da rica ederim şeklinde bir ifade ile yazı bitirilir.
Kaynak : Dilekceshop.com